Nak duit poket?? Klik sini..

Pengikut

Khamis, 14 April 2011

Kecintaan : M.A.Y.A = MIA



Gambar : Kredit to FECCA


Hah.. Ini lagi sorang kecintaan we all... Sebab musabab tajuk entry tersebut adalah :

Selalu, bila orang tanya budak ni
"Sepa nama?"
dia akan cakap "MIA"
walhal nama dia MAYA, NURUL SUMAYYAH.. So, sekarang kami pun sudah mau start panggil dia MIA.. hihi..


Gambar yang diambil ketika majlis kesyukuran lepas saya nikah.. 24jam pegang botol susu..

Dulu, dia budak yang sangat pendiam... Nangis pun jarang, merengek pun jarang.. Uish.. baik sungguh!

Sekarang..... Bila da pandai becakap, mengomellll ja keja dia.. Tidak pun, menjerit and marah2..


Bersama ibu, ratu hatinya..

 
Suruh nyanyi... Lagu yang dia tau "ibu ratu hatiku" and lagu Kejora dan bintang tu.. Part last2 seja dia sambung..

Suka suruh orang diam... like 'syyyhhhh' sambil letak jari telunjuk di bibir.. Kadang2, budak2 panas juga bila dia buat gitu...

Lahir dalam bulan yang sama macam saya.. =) Mei.. Sekarang dia makin comel.. tunggu besar sikit lagi, cantik lah tu macam saya... ecece.. Jangan Marah haa... haha

Kalau dia sombong & tidak mau kawan, bagi ja RASUAH... hepp!! mana bole rasuah2... bahaya... bukan rasuah la.. 'habuan' <-- perkataan okey sikit la kan.. hehe.. (berbentuk gula2 and cokelat) dia akan berdiri paling depan dan akan ikut ke hulu dan ke hilir.. ^_^



Suka main lambung2 pegang lampu...

Sebenarnya, saya mau attach video pasal "MIA & COKLAT = MERAJUK".. Tapi, memandangkan klip video tersebut telah hilang, so gambar seja lah yang dapat saya kongsikan...

Mari belajar bahasa MIA...

Abang = Elul (dia akan panggil semua orang lelaki besar ELUL)

Kakak = Dira (Semua perempuan berpangkat kakak dia panggil DIRA)

Haha.. Untung lah kan si Dira sama c Elul... sebab itu seja nama yang dia selalu sebut (barangkali).. So, kalau dengar dia sebut 'Elul' or 'Dira', maksudnya dia panggil abang atau kakak...

Okey, itu saja untuk entry kali ini...


4 ulasan:

  1. Congratz! New Wasaber. Follow all the Wasaberss to stay connected among Wasabers. ;)

    Oops! Logo WSB tidak kelihatan. Sila lekat ya. TQ!

    -krew WSB-

    BalasPadam
  2. Singgah sini n followed u.
    Go Wasaber! :D

    http://www.fadzmiemohamad.com

    BalasPadam