Nak duit poket?? Klik sini..

Pengikut

Rabu, 30 Mac 2011

Baa ba Ali Baba...


Hari Isnin tu, ada temujanji di klinik.. Biasalah.. orang preggy ni, memang bersahabat baik dengan JM.. Selalu bertandang ke klinik.. 

Mendapat 2 buah tangan, iaitu pakej suntikan ubat di lengan sebelah kiri dan suntikan mengambil darah di tangan sebelah kanan.. kalau yang setakat di jari tu, no hal maa.. kicil punya hal.. tapi ini yang di atas siku tu.. ambil banyak2.. ngilu~~

Sempat tanya nurse 'suntikan untuk mengandung, 1 kali ni seja kan?' tu nurse jawab 'Tidak, mama... next month kena suntik lagi..' ohhh...tidak~~~ tapi tidak mengapa.. Oleh kerana baby, mummy sanggup ^_^ sweetnya... PERASAN kau sana!!
 
 sampai sekarang kebas tangan saya gara-gara suntikan ubat.. Si baby pula, pandai main2 sudah... Itu nurse check, tekan2 perut, d mana keberadaan dia, dia pula menyorokkan dirinya.. Sampai nurse ambil tu mesin yang check heartbeat untuk cari dia di mana (saya pun lupa nama mesin tu.. saya tanya si Farah bukan dia kasitau saya apa nama tu mesin) so, anybody yang tau,boleh lah share2.. Tiba2, baby tendang, rosak terus tu mesin.. Terus tiada sound lansung..tapi degupan jantung masih boleh detect.. 144..  haha.. marah kaitu baby?? Itu nurse pun cakap 'uiyoo.. aktif betul baby kau...'

Baa ba Ali Baba, si baby sudah kasi rosak mesin di klinik tu... Pastu, balik2 dia menendang ni.. Marah kali kena kacau tidur yang lena dia tu.. Kena picit-picit lagi.. Kesian baa... =)

Seperti biasa, jawab pertanyaan.. Ada minum susu? Berapa kali? Ada makan vitamin? Semua saya cakap 'ada' walaupun tidak ikut jadual.. Eh, betul lah kan? saya ada makan... (Sebenarnya takut mengaku, jarang makan vitamin. Alasan : Takut baby jadi besar.. ngeri mau kasi keluar...)- Vitamin kau jarang makan, tapi makanan kau semua yang Subhanallah...Tidak mampu diungkapkan... Tidak munasabah betul alasan tersebut... Okey, takut mengaku sebab selalu nampak ibu-ibu preggy yang mengaku tidak makan vitamin kena marah.. 'kau ingat vitamin tu untuk kau?? BUKAN!! Itu semua kami kasi untuk baby tu...' kan malu sendiri sudah si Nadia.. -_-  Forget it... sambung kemaluan anda next entry..

-TAMMAT- Oldskul

0 comments:

Catat Ulasan