Nak duit poket?? Klik sini..

Pengikut

Selasa, 16 November 2010

KUASA PENGGUNA

Lately, banyak sangat peniaga yang MENIPU pelanggan... I lah salah seorang pelanggan yang tertipu.. ciss! Menipu pun agak-agak lah...

Ceritanya begini.....
 *
 *
 *

Ini kad yang i pilih tuk resepsi i bulan Disember ni.. I suka sebab hotstamp dia Gold.. Lagipun, nampak macam exclusive (konon la... nampak je).. Cantik gila la bila tengok kat web dia nih... Pastu, i pun call, email and deal lah dengan orang yang menguruskan benda ni, a.k.a peniaga... After dah bincang semua, i hantar form by email and fax.. Pastu, dia janji, 2 minggu akan dapat artwork.. DAN YANG PALING SANDI, dia ambil bulat-bulat (copy paste lah kan?) peta yang i bagi.. oh, damn mann~~ itu sangat HODOH, okay! I suruh dia buat cantik-cantik peta tu semula.. Okey, dia buat.. masa pula, memang tepat lah..

Pastu, i ada hantar email and tanya, kad tu nanti akan exactly macam yang kat gambar dalam web? dia jawab "YES. Hotstamping GOLD"

Dalam Terma dan Syarat dia, bagitahu yang bayar deposit 50%, baru diorang akan buat artwork.. Ok, i buat.. Pastu lagi, full payment kena buat, after kad SIAP CETAK.. tapi, dia minta full payment dulu, baru cetak kad tersebut. I takde pilihan lain, selain bayar full. Dia cakap 2minggu, siap..

2MINGGU KEPALA HOTAK KAU!! 1 bulan 2 Minggu ada lah! Balik-balik kena follow up pun, alasan bermacam-macam and pelbagai.. tinggal kau ambil and pilih mana satu alasan yang kau suka...

Dah lah lambat, i dapat kad ni


Korang nampak lah kan, sama tak? Hotstamping dia color GOLD tak? i tak tahu lah, si FAUZI ni kan, buta warna kah, tak kenal warna kah? atau....

Hey, kad i babe... Duit i.. I mesti lah tak puas hati.. I call dia balik, dia cakap apa?
"Memang ar.. Kad tu, i buat BETUL-BETUL SAMA MACAM YANG KAT WEB" betul-betul sama kepala hotak... Kau ada check ke laman web kau tu cmana? pastu..
"OK, tak apa lah.. i akan REFUND BALIK duit u 50%..Send me your account number" i pun send lah.. Tapi, sampai sekarang, dah nak sebulan i follow up, dia tak pick up phone, cari lah macamana pun, tetap hilang jejak sama sekali.. Ada kawan pergi Kedai dia, tengah renovation lah pula..

Ini buat i HOT ni.. Kalau ya pun salah, jangan lah janji itu, ini... Dah lah menipu! Kalau ada sesiapa yang kahwin and rasa nak beli kad melalui online saja, berhati-hati dengan web ini (KLIK SINI)

I bukanlah berniat nak KONDEMKAN web tersebut, tapi i nak share dengan kawan-kawan i supaya berhati-hati, sebab i dah kena.. i tak nak lah lebih ramai orang tertipu dengan janji-janji dan kata-kata manis eh, dengan apa yang dia janji.. I takde lah hasut kawan-kawan supaya JANGAN BELI, tapi hati-hati je lah... 

owh ya.. lagi satu, apa yang boleh kita sebagai pengguna lakukan boleh dijumpai di SINI <--

SHARING IS CARING..

2 ulasan:

  1. nice card juga ba ^_^ -aSz-

    BalasPadam
  2. @Tanpa Nama ala... x juga berapa cantik bah... sebab sy x puas hati

    BalasPadam